30 octombrie 2017, 12:25 Realitatea moldovenească views 51602
Noi reguli pentru conducătorii auto
30 octombrie 2017, 12:25 Realitatea moldovenească views 51602

Noi reguli pentru conducătorii auto

Peste două zile toți conducătorii auto din Moldova vor fi obligați să circule cu farurile aprinse, iar în curînd ei urmează să-și schimbe pneurile de vară pe cele de iarnă.

Începînd cu 1 noiembrie toate automobilele din Moldova vor fi obligate să circule cu farurile aprinse, pe timp de zi. Deși, înlocuirea cauciucurilor de vară cu cele de iarnă nu este prilejuită de o anumită dată, se recomandă să începeți să căutați pneurile deja acum.

RCR prevede că regulile de circulație cu farurile aprinse pe timp de zi vor fi valabile pînă la 31 martie. Folosirea anvelopelor de iarnă nu este reglementată de calendar. În caz de ninsoare sau ghețuș pe drumuri inspectorul are dreptul să sancționeze conducătorul auto, care a ieșit pe traseu cu anvelope de vară. Dacă carosabilul este uscat și curat, anvelopele pot fi oricare.

- Potrivit Regulamentului circulației rutiere, în cazul în care pe carosabil este zăpadă, gheaţă sau polei, automobiliștii sînt obligați să-și schimbe anvelopele de vară pe cele de iarnă. Dacă anvelopele nu corespund vremii, se aplică o amendă de la 900 la 1500 de lei, au comunicat la INP.

Sursa: bloknot-moldova.md

Cuvinte cheie:

reguli , automobil , soferi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1945
Populația:
14277 locuitori
Logo

Codru este un oraş din municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 14277 de oameni Chișinău și a fost înființată în anul 1945.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.