05 decembrie 2017, 10:00 Realitatea moldovenească views 4544
Care întreprinderi cu capital străin oferă locuri de muncă și salarii mari
05 decembrie 2017, 10:00 Realitatea moldovenească views 4544

Care întreprinderi cu capital străin oferă locuri de muncă și salarii mari

În acest an, în premieră, în echipa Președintelui a fost numit un Consilier pentru Relațiile cu Diaspora. Astfel au fost lansate mai multe inițiative de susținere și implicare a diasporei în diverse domenii de dezvoltare națională.

Una din recentele acțiuni este informarea celor plecați despre noile oportunități de muncă în țară, anunță președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

"În acest sens, am solicitat de la întreprinderile cu capital străin informații privind disponibilitatea posturilor de muncă vacante, îndeosebi cele care necesită o calificare înaltă. Vom distribui datele respective în mod constant, sub formă de buletin bilunar, cetățenilor moldoveni aflați peste hotare, asigurînd astfel, accesul fiecărui concetățean de-al nostru la oportunitățile de muncă din țară", menționează șeful statului

Igor Dodon a precizat că în Republica Moldova activează numeroase întreprinderi cu capital străin, dispuse să ofere locuri de muncă atractive și salarii mai mari comparativ cu companiile naționale. Potrivit lui, angajarea în cadrul acestor unități economice reprezintă șansa de a aplica cunoștințele pe care le-au căpătat cetățenii noștri peste hotare.

"Sper ca această inițiativă să contribuie la revenirea moldovenilor acasă, să conducă la echilibrarea pieței muncii prin creșterea nivelului ocupării și să contribuie la dezvoltarea sectoarelor economice, care să poată genera consolidarea ocupării forței de muncă" a conchis președintele.

Buletinul sus menționat îl puteți accesa aici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

munca , salarii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1845
Populația:
2201 locuitori

Satul Nou este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Satul Nou este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2201 oameni. Satul Nou a fost menționat documentar în anul 1845.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.