14 decembrie 2017, 12:05 Realitatea moldovenească views 6208
Anul „Ştefan cel Mare şi Sfînt” va fi inaugurat la 2 februarie
14 decembrie 2017, 12:05 Realitatea moldovenească views 6208

Anul „Ştefan cel Mare şi Sfînt” va fi inaugurat la 2 februarie

Evenimentul de inaugurare a Anului „Ştefan cel Mare şi Sfînt" va avea loc la 2 februarie la Palatul Republicii. Potrivit preşedintelui Igor Dodon, care a semnat un decret prezidenţial în acest sens, acţiunea face parte din şirul activităţilor dedicate păstrării şi întăririi statalităţii.

În acelaşi context, şeful statului a menţionat iniţierea proiectului de lege de instituire a drapelului istoric al Republicii Moldova, lucrul asupra manualului „Istoria Moldovei" şi lansarea a două episoade de film documentar cu acelaşi titlu.

Al treilea episod va fi prezentat în luna februarie, iar în martie va fi organizată o zi de vizionare a acestui film, a comunicat Igor Dodon la evenimentul de bilanţ al activităţii de un an în funcţia de şef al statului. Preşedintele a mai spus că a fost pregătit un proiect de lege de interzicere a partidelor care pledează deschis pentru lichidarea Republicii Moldova. Dar pentru lansarea acestuia se aşteaptă momentul oportun.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Stefan cel Mare , Igor Dodon

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1176 locuitori

Mahala este un sat din cadrul comunei Corjova, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dubăsari și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1176 de locuitori. Satul Mahala a fost menționat documentar în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.