15 decembrie 2017, 15:30 Realitatea moldovenească views 5017
Parlamentul a ratificat acordurile pentru asistență macrofinanciară de 100 mln euro
15 decembrie 2017, 15:30 Realitatea moldovenească views 5017

Parlamentul a ratificat acordurile pentru asistență macrofinanciară de 100 mln euro

Parlamentul a ratificat astăzi Acordurile de împrumut şi de grant dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană privind asistența macrofinanciară pentru țara noastră şi Memorandumul de înţelegere ca parte integrantă a acestui Acord, transmite MOLDPRES.

Programul de asistență macrofinanciară pentru țara noastră presupune alocarea a 100 milioane de euro, dintre care 60 milioane de euro urmează să fie furnizate sub formă de împrumut şi 40 milioane de euro - sub formă de grant.

Debursările se vor face în anul 2018, în trei tranșe egale, în funcție de progresele înregistrate în implementarea a 28 de condiţionalităţi înaintate de UE. Acestea se referă la guvernanța publică, combaterea corupţiei, reforme în sectorul energetic, guvernanța în sectorul financiar, mediul de afaceri.

Creditul va fi acordat pentru maximum 15 ani, iar rata dobânzii aplicată pentru fiecare tranşă va depinde de costul la care va face împrumuturi Comisia Europeană pe piaţa financiară internaţională.

Acordul de împrumut şi Memorandumul de înţelegere au fost semnate la Bruxelles, la 23 noiembrie 2017.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

acord , ajutor material , bani , UE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
111 locuitori

Sătuc este un sat din cadrul comunei Pelinei, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cahul și la 180 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 111 oameni. Satul Sătuc a fost înființat în anul 1932.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.