28 decembrie 2017, 16:40 Realitatea moldovenească views 12179
PD cere Curții să-l suspende din nou pe Dodon
28 decembrie 2017, 16:40 Realitatea moldovenească views 12179

PD cere Curții să-l suspende din nou pe Dodon

În urma refuzului președintelui Igor Dodon de a-i numi pe cei șapte candidați la funcțiile de miniștri și vicepremieri, democrații au sesizat Curtea Constituțională.

Reprezentanții PD au cerut Curții declararea interimatului funcției de președinte, în vederea deblocării situației și promovării noilor miniștri propuși de majoritatea parlamentară.

„În numele Comisiei juridice a Parlamentului am înregistrat sesizarea prin care am solicitat Înaltei Curți să soluționeze acest blocaj instituțional generat de refuzul deliberat al președintelui țării de a-i numi repetat pe unii membri ai Guvernului. Din păcate, intrăm într-un an nou cu un astfel de blocaj. Pentru a evita această situație, am solicitat Curții să constate circumstanțele care justifică instituirea interimatului funcției de președinte al țării, care va trebui să numească membrii Guvernului", a declarat deputatul PD Sergiu Sîrbu.

Dodon a refuzat repetat candidaturile la funcțiile de miniștri

Potrivit lui, cel mai probabil, sesizarea va fi examinată în regim de urgență pînă la Crăciunul pe stil vechi. „Președintele țării este cel care a generat acest blocaj", a conchis Sîrbu.

Igor Dodon și-a argumentat refuzul de a promova candidații înaintați prin faptul că majoritatea dintre ei "au demonstrat inconsecvență, lipsă de profesionalism și oportunism regretabil în funcțiile și activitățile desfășurate anterior. Inclusiv, unii dintre ei au fost implicați direct sau indirect în frauda bancară".

Sursa: noi.md

Comentarii

 (1)
  • #1 Viktor Răspunde Citează selecţia
    Отстранить г. Додона что бы снова затащить своих людей в мафию. Скоро вы все улитите со своих стульев. Но а если КС и сделал бы такое то позор Молдове во всём мире от таких действий
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1891
Populația:
679 locuitori

Pompa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Suvorovca, Pompa și Pervomaisc. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Fălești și la 129 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 679 de oameni. Satul Pompa a fost menționat documentar în anul 1891.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.