18 ianuarie 2018, 09:30 Realitatea moldovenească views 13099
Spaţii pentru evenimentul de externare vor apărea în maternitățile Moldovei
18 ianuarie 2018, 09:30 Realitatea moldovenească views 13099

Spaţii pentru evenimentul de externare vor apărea în maternitățile Moldovei

În maternităţile din Republica Moldova vor fi amenajate spaţii pentru evenimentul de externare.

În centrele perinatale vor fi amenajate spaţii speciale unde părinţii îşi pot organiza individual evenimentul de externare. Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale informează că s-a autosesizat din relatările mai multor mame de pe reţelele de socializare privind prestarea de servicii foto şi video de către agenţi economici privaţi în cadrul unor instituţii medicale publice.

Responsabilii de la minister spun că au solicitat instituţiilor vizate informaţii cu privire la modalitatea de externare a femeilor din maternitate şi s-a constatat că există acest gen de servicii, doar că acestea au fost instituite la cererea părinţilor, scrie IPN. Ministerul a cerut conducătorilor centrelor perinatale să amenajeze un spaţiu special care va fi oferit gratuit părinţilor pentru organizarea individuală a evenimentului de externare.

Mai multe mame dintr-un grup pe Facebook au criticat faptul că la una dintre maternităţile din Chişinău părinţii sunt nevoiţi, în lipsa unei alternative, să accepte serviciile private foto şi video la externare, contra unor sume mari de bani.

Sursa: tvrmoldova.md

Cuvinte cheie:

maternitatea , nastere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
160 locuitori

Homuteanovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 57 km de orașul Ialoveni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 160 de oameni. Satul Homuteanovca a fost înființat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.