19 ianuarie 2018, 16:00 Realitatea moldovenească views 17182
Pe 20 ianuarie va începe vînătoarea la vulpi şi şacali
19 ianuarie 2018, 16:00 Realitatea moldovenească views 17182

Pe 20 ianuarie va începe vînătoarea la vulpi şi şacali

În perioada 20 ianuarie–26 februarie curent a fost anunţată deschisă vînătoarea la vulpi şi şacali cu scopul de reglare numerică. Contactată de MOLDPRES, Victoria Covali, consultant al Serviciului pentru vînătoare la Agenţia „Moldsilva", a precizat că aceste animale pot fi vânate fără limită.

Sursa citată a amintit unele prevederi din regulament care indică că vînătoarea este permisă nu mai devreme decât cu o oră înainte de răsăritul soarelui şi nu mai tîrziu cu o oră după apusul soarelui. Toţi participanţii trebuie să fie instruiţi privind regulile de securitate de către persoana responsabilă din cadrul entităţii silvice subordonate şi să semneze în registrul corespunzător. Concomitent, cu reglarea numerică a vulpilor, se efectuează combaterea cîinilor şi pisicilor hoinare.

În fondul forestier gestionat de stat vânatul este permis în zilele de sîmbătă şi duminică, iar în terenurile de vânătoare arendate – în toate zilele săptămânii", a menţionat Victoria Covali.

Conform evaluării din anul 2017, în fondul forestier gestionat de către Agenţia „Moldsilva" sînt mai mult de 5300 de vulpi.

Vînătoarea de vulpi şi şacali este încurajată de Centrele de Sănătate Publică din ţară, deoarece aceste animale sînt purtătoare active de rabie. Potrivit datelor oficiale, în 45 din cele 59 de cazuri de rabie, identificate anul trecut, infectarea s-a făcut de la vulpile bolnave.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

vinatoare , animale

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1653
Populația:
2038 locuitori

Cornești este un sat și comună din raionul Ungheni. Cornești este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2038 de oameni. Satul Cornești a fost menționat documentar în anul 1653.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.