12 februarie 2018, 12:25 Realitatea moldovenească views 14451
Ce trebuie să facă doritorii să susţină BAC-ul în regim extern
12 februarie 2018, 12:25 Realitatea moldovenească views 14451

Ce trebuie să facă doritorii să susţină BAC-ul în regim extern

Persoanele care doresc să susţină examenul de bacalaureat în regim extern pot depune, pînă pe 15 februarie, o cerere la Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. Modelul de cerere poate fi găsit pe pagina web a Agenţiei Naţionale pentru Curriculum şi Evaluare.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenției, dosarul cu actele necesare se depune la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. Cutia poştală a ministerului se află la intrarea în Casa Guvernului din str. Bănulescu Bodoni. Dosarul se poate trimite prin poştă pe adresa: Chişinău, Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Piaţa Marii Adunări Naţionale, 1.

La susţinerea, în regim extern, a examenului de bacalaureat, sunt admise persoanele care au atins vîrsta de 19 ani şi care sunt absolvenţi ai şcolii medii de cultură generală, absolvenţi ai şcolii profesionale cu durata de trei ani de studii, persoanele care au cel puţin doi ani de liceu cu situaţia şcolară încheiată, absolvenţii colegiilor şi studenţii instituţiilor de învăţămînt superior, care au fost admişi la studii în baza atestatului şcolii medii de cultură generală.

Candidaţii înscrişi vor susţine probe de diferenţă de programă pentru certificarea gradului de însuşire a materiei la toate disciplinele din Planul-cadru pentru învăţămîntul liceal, la profilul respectiv. Instituţiile de învăţămînt, desemnate ca Centre de susţinere, a diferenţelor de programă, vor organiza, în perioada martie – aprilie, consultaţii pentru candidații la examentul de BAC extern. Examenul se va desfăşura concomitent cu examenul de absolvire a gimnaziului şi a liceului.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

bacalaureat , examen

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1680
Populația:
1859 locuitori

Coşerniţa este un sat şi comună din raionul Floreşti. Coşerniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Florești și la 128 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1859 de oameni. Satul Coșernița a fost menționat documentar în anul 1680.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.