02 martie 2018, 15:15 Realitatea moldovenească views 8139
Aproximativ 2 000 kg de fructe au fost scoase din vînzare
02 martie 2018, 15:15 Realitatea moldovenească views 8139

Aproximativ 2 000 kg de fructe au fost scoase din vînzare

Aproximativ 2 000 kg de fructe au fost scoase din vînzare în urma efectuării mai multor controale la 11 unități de comerț din municipiul Chișinău și Bălți, precum și în raioanele Ialoveni şi Strășeni, informează Noi.md.

Experţii Agenţiei Naţionale pentru Sihuranţa Alimentelor (ANSA) au constatat mai multe încălcări, cele mai grave fiind lipsa informației necesare pentru consumatori despre originea produsului, calitatea, calibrul, categoria, anul recoltei și informația cu privire la tratarea suplimentară a fructelor și legumelor în depozit.

Totodată, s-a constatat că nu toate fructele şi legumele expuse spre comercializare sînt însoţite de certificate ce confirmă calitatea şi inofensivitatea acestora.

Cei de la ANSA mai spun că în unităţile de comerţ verificate nu se respectă regimul termic indicat pe ambalajul original de la producători, iar fructele şi legumele sînt comercializate în stare de alterare.

În total, în urma controalelor efectuate au fost întocmite opt procese verbale de contravenții și s-au retras din comerț 246 kg de mere, 461 kg de citrice, 1377 kg de legume rădăcinoase, precum şi 50 de kg de alte legume.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ANSA , fructe si legume , vînzare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
453 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Trifăneşti, raionul Floreşti. Satul este situat pe malul stîng al rîului Căinari, la distanța de 20 km de oraşul Floreşti și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 453 de oameni. Satul Alexandrovca a fost înființat în anul 1895.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.