16 martie 2018, 11:08 Realitatea moldovenească views 12349
Cei care găsesc un act de identitate și postează fotografia acestuia pe Internet riscă amenzi
16 martie 2018, 11:08 Realitatea moldovenească views 12349

Cei care găsesc un act de identitate și postează fotografia acestuia pe Internet riscă amenzi

Cei care găsesc un act de identitate și postează fotografia acestuia pe Internet riscă amenzi de până la 15 mii de lei. Atenționarea vine din partea Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.

Dat fiind faptul ca anunturile cu privire la găsirea și publicarea actelor de identitate s-au intensificat în ultima vreme pe Facebook, CNPDC vine cu o recomandare și roagă insistent să nu mai publicați pe site-urile de socializare actele de identitate găsite.

Chiar dacă gestul este unul nobil, sînt încălcate prevederile Legii nr. 133 privind protecția datelor cu caracter personal. Actul de identitate, permisul de conducere, cardul bancar, și alte acte, conțin date cu caracter personal. Odată publicate, există riscul ca deținătorii acestor documente să se trezească cu"surprize" din partea răufăcătorilor.

Astfel, toate actele pe care le găsiti evitați să le publicați pe internet! Mergeți la orice instituție de care aparține documentul găsit sau chiar la secția de poliție, fiind cei mai în măsură să identifice rapid "stăpînul" documentului. În caz contrar, riscați sancțiuni usturătoare, care pot ajunge pÎnă la 15 mii de lei.

Sursa: bani.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
3063 locuitori

Danu este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Danu, Camencuţa. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Glodeni și la 177 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 3063 de oameni. Satul Danu a fost menționat documentar în anul 1629.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.