25 aprilie 2018, 16:32 Realitatea moldovenească views 14436
Dodon și Krasnoselski au avut o întrevedere la Bender
25 aprilie 2018, 16:32 Realitatea moldovenească views 14436

Dodon și Krasnoselski au avut o întrevedere la Bender

Mai multe subiecte de actualitate au fost discutate astăzi de către șeful statului, Igor Dodon, și liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care au avut astăzi o întrevedere la Bender.

Potrivit lui Igor Dodon, discuțiile au avut loc atît în format bilateral, cît și extins. „Am făcut schimb de opinii privind realizarea inițiativei din 4 ianuarie 2017, cunoscută sub titlul „pachetul celor 8 puncte". Am convenit să contribuim la identificarea soluțiilor de compromis pentru subiectele ce nu au fost realizate. La fel, am atras o atenție deosebită la necesitatea mai multor eforturi pentru asigurarea circulației libere a oamenilor între ambele maluri ale Nistrului", a scris Dodon pe o rețea de socializare.

Oficialul a specificat că s-a discutat și despre situația privind operațiunea de pacificare mixtă de la Nistru. „Aceasta reprezintă o garanție a păcii şi a securității cetățenilor, fiind un element constitutiv important al dialogului politic. Am fost unanimi privind necesitatea depunerii unor eforturi conjugate pentru o funcționare stabilă a misiunii de pacificare şi a organului său de conducere, reprezentat prin Comisia Unificată de Control", a menționat Dodon.

„Totodată, ne-am expus împotriva apelurilor venite din partea unor actori internaționali cu referire la o eventuală reformatare, la etapa actuală, a operațiunii de pacificare la Nistru, fără a ține cont de necesitatea realizării unei reglementări politice ample a diferendului transnistrean, doar prin modalități pașnice. De asemenea, am reiterat poziția comună potrivit căreia punctele de control vamal moldo-ucrainene, constituite pe porțiunea transnistreană a frontierei, nu trebuie să afecteze negativ locuitorii și agenții economici din regiunea transnistreană. Am exprimat convingerea unanimă privind necesitatea unui dialog bilateral la nivel înalt în scopul organizării unei funcționări complexe pentru reglementarea problemelor actuale în sfera de pacificare, în cea social-economică, umanitară etc.", a subliniat Igor Dodon.

Aceasta este a treia întrevedere între șeful statului, Igor Dodon, și liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski,. Prima întâlnire a avut loc la Bender, cea de-a doua la Holercani, Dubăsari, și ultima din nou la Bender.

Sursa: moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
1119 locuitori

Mîndreştii Noi este un sat din cadrul comunei Bilicenii Noi, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Sîngerei și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1119 oameni. Satul Mîndreștii Noi a fost înființat în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.