26 aprilie 2018, 14:25 Realitatea moldovenească views 7452
În Moldova vor fi create Centre de Justiție Familială
26 aprilie 2018, 14:25 Realitatea moldovenească views 7452

În Moldova vor fi create Centre de Justiție Familială

În Republica Moldova vor fi create Centre de Justiție Familială. Instituţiile vor fi organizate după model american şi vor avea drept obiectiv acordarea asistenței complexe victimelor violenței în familie.

Potrivit datelor Ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în cadrul centrelor, victimele violenţei în familie vor beneficia de asistență socială, juridică, psihologică și alte servicii de suport.

Conform sursei citate, scopul Centrului de Justiție Familială este de a preveni cazurile de violență prin oferirea de consultanță specializată populației aflate în grupurile de risc și de a presta servicii pe platforma cooperării multidisciplinare. În cadrul centrelor vor activa specialişti din diverse sectoare, cum ar fi justiție, poliție, asistență socială și probațiune.

Instituirea Centrelor de Justiție Familială, se înscrie în obiectivele trasate de către Republica Moldova în noua Strategie națională de prevenire și combatere a violenței față de femei și a violenței domestice pe anii 2018-2023.

Datele statistice oficiale arată că anul trecut 762 femei (dintre care 59 fete şi 45 femei cu vârsta peste 50 ani) au devenit victime ale violenţei în familie.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

familie , justiție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
462 locuitori

Broșteni este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Broșteni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Rîbnița și la 132 km de Chișinău. Conform datelor anului 2011 populația satului constituia 462 de oameni. Satul Broșteni a fost menționat documentar în anul 1856.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.