19 mai 2018, 12:00 Realitatea moldovenească views 12513
Ziua tăcerii! Nici un candidat nu are dreptul la agitație electorală
19 mai 2018, 12:00 Realitatea moldovenească views 12513

Ziua tăcerii! Nici un candidat nu are dreptul la agitație electorală

Concurenţii electorali au interdicţia de a face astăzi şi mîine agitaţie electorală pentru alegerile locale noi care vor avea loc duminică, 20 mai, transmite MOLDPRES.

În aceste zile nu se permite desfăşurarea sau reflectarea activităţilor/materialelor cu tentă de agitaţie electorală şi nici apariţia candidaţilor la emisiuni televizate sau radiofonice.

Continuarea agitaţiei electorale în zilele menţionate constituie o contravenţie administrativă şi se sancţionează cu amendă.

Totodată, interdicţia dată nu se referă la informaţiile deja plasate în internet şi la afişele expuse anterior.

Duminică, 20 mai, vor avea loc alegeri noi ale primarilor în șapte localități: municipiul Chișinău, municipiul Bălți, comuna Leușeni și satul Nemțeni (raionul Hîncești), comuna Volovița (raionul Soroca), comuna Jora de Mijloc (raionul Orhei) și comuna Pîrliţa (raionul Ungheni).

Dacă niciunul dintre candidații la alegeri nu va întruni mai mult de jumătate dintre voturile alegătorilor, peste două săptămîni va avea loc al doilea tur de scrutin, în care cetățenii vor alege între cei doi concurenţi electorali care vor acumula cele mai multe voturi în primul tur.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

alegeri , primaria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
112 locuitori

Ţiganca Nouă este un sat din cadrul comunei Ţiganca, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Cantemir și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 112 oameni. Satul Ţiganca Nouă a fost înființat în anul 1965.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.