25 iunie 2018, 12:30 Realitatea moldovenească views 10880
Donald Trump l-a nominalizat pe Derek Hogan ca ambasador al SUA în Moldova
25 iunie 2018, 12:30 Realitatea moldovenească views 10880

Donald Trump l-a nominalizat pe Derek Hogan ca ambasador al SUA în Moldova

Preşedintele american, Donald Trump, l-a nominalizat pe Derek Hogan, ca ambasador al Statelor Unite în Moldova, în locul lui James Pettit, al cărui mandat se încheie.

Pentru a fi numit în funcţie, diplomatul trebuie să fie audiat în comitetul pentru afaceri externe al senatului şi să fie apoi votat în plenul Senatului SUA.
Hogan, un diplomat de carieră, lucrează în Departamentul de Stat din 1997.

Este expert în tot ceea ce ţine de Europa de est, unde a deţinut diverse posturi diplomatice, inclusiv în Rusia. Şi Moldova are un nou ambasador în Statele Unite.

Într-o ceremonie oficială care a avut loc Casa Albă, Cristina Balan şi-a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui american. Balan, fost vicepreşedinte al PDM, s-a ocupat de adoptarea politicilor externe ale partidului şi de relaţiile internaţionale.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

ambasador , SUA , Donald Trump

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
524 locuitori

Niorcani este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Soroca și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 524 de oameni. Satul Niorcani a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.