03 iulie 2018, 15:05 Realitatea moldovenească views 8761
Intemperiile din luna iunie au provocat pagube de peste 16 mln de lei
03 iulie 2018, 15:05 Realitatea moldovenească views 8761

Intemperiile din luna iunie au provocat pagube de peste 16 mln de lei

Ploile torenţiale din luna iunie au afectat sute de hectare de terenuri agricole, au distrus patru poduri dar și şapte kilometri de drum.

Liliana Puşcaşu, ofiţer de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, a menţionat că specialiştii din comisiile teritoriale pentru situații excepționale au estimat prejudiciile materiale pricinuite în urma ploilor torențiale din luna iunie.

"Potrivit informațiilor colectate, precipitațiile au afectat 399 ha de vii, 280 ha de livezi, 618 ha de porumb, 421 ha de grâu, 209 ha de orz și 200 ha de rapiță. Mai mult, ploile au afectat și peste 145 ha de legume", a spus Puşcaşu.

Ea a adăugat că ploile puternice au distrus patru poduri şi şapte kilometri de drum.

Potrivit estimărilor efectuate de specialiştii IGSU, precipitațiile au provocat pagube în sectorul agrar în valoare de 16 milioane 163 mii lei. Cele mai multe prejudicii au fost înregistrate în raioanele Comrat, Vulcănești, Telenești, Sângerei, Edineț și Căușeni.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

pagube , ploi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
83 locuitori

Sergheuca este un sat din cadrul comunei Pervomaiscoe, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Drochia și la 188 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 83 de oameni. Satul Sergheuca a fost menționat documentar în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.