26 iulie 2018, 10:30 Realitatea moldovenească views 7258
Dodon a deschis ușile Președinției, aflate în proces de renovare (Foto)
26 iulie 2018, 10:30 Realitatea moldovenească views 7258

Dodon a deschis ușile Președinției, aflate în proces de renovare (Foto)

Președintele Republicii Moldova a a demonstrat oamenilor cum va arăta clădirea Președinției, care este renovată de turci.

Într-o postare pe o rețea de socializare, șeful statului a arătat mai multe poze dintr-o vizită făcută de acesta la clădirea aflată în reparație.

 „Astăzi am efectuat o vizită de documentare la sediul Președinției pentru a vedea la ce etapă se află lucrările de reparație a clădirii.

Am constatat că lucrările de reconstrucție capitală a clădirii, care este un simbol de stat, decurg conform graficului de lucru prezentat de executor și se află la etapa de finalizare”, a scris președintele pe Facebook.

Dodon i-a mulțumit încă o dată președintelui turc, Recep Tayyip Erdoğan, pentru acceptul de a finanța integral renovarea Președinției. Potrivit șefului statului, acesta le-a solicitat partenerilor turci identificarea unor surse suplimentare pentru dotarea Președinției cu mobilier și lucrări de amenajare a teritoriului, fapt care a fost acceptat.

„În urma inspecției efectuate și a dialogului purtat cu partea turcă, am convenit că, pe data de 27 august, de Ziua Independenței Republicii Moldova, reparația clădirii Președinției să fie finalizată, rămînînd ca pe parcurs să fie instalată mobila și definitivate ultimele detalii. Inaugurarea instituției va avea loc în cadrul vizitei oficiale a Președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, în Moldova, preconizată pentru perioada imediat următoare”, a conchis Dodon.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , Președinția , reparatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1412 locuitori

Temeleuţi este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Temeleuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Călărași și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1412 oameni. Satul Temeleuți a fost menționat documentar în anul 1443 cu denumirea Vrabia.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.