27 iulie 2018, 15:20 Realitatea moldovenească views 11382
Lîngă trecerile de pietoni vor apărea mesaje de atenționare
27 iulie 2018, 15:20 Realitatea moldovenească views 11382

Lîngă trecerile de pietoni vor apărea mesaje de atenționare

Lîngă trecerile de pietoni din capitală și din țară vor apărea mesaje de atenționare de genul: „Privește în stînga și în dreapta!" sau „Grăbește-te încet!".

Acțiunea este lansată de către Inspectoratul Național de Patrulare al IGP și Asociația Obștească Automobil Club, transmite IPN.

Pavel Apostol, specialist principal al Centrului Unic de Monitorizare și Control al Traficului Rutier, a menționat că accidentele pe trecerile de pietoni au loc de cele mai multe ori din vina șoferilor, care nu acordă prioritate, dar și pentru că pietonii nu sunt atenți la trecerile de pietoni.

Mesajele de atenționare pentru pietoni vor fi aplicate mai cu seamă în preajma instituțiilor de învățămînt și a centrelor de agrement.

Potrivit șefului IGP, Alexandru Pînzari, acțiunea se desfășoară în mai multe raioane, începînd de astăzi și pînă pe 20 august.

Campania națională cu genericul: „ Fii atent la trecere!" are drept scop diminuarea numărului accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor, precum și sporirea gradului de informare a populației despre siguranța rutieră.

În prima jumătate a anului curent, 45 de persoane au decedat pe trecerile de pietoni.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

trecere de pietoni , mesaj , INP

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
47 locuitori

Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Moșana, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dondușeni și la 198 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 47 de oameni. Satul Octeabriscoe a fost înființat la începutul secolului XX cu denumirea Dragalina.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.