08 august 2018, 10:46 Realitatea moldovenească views 6150
Contoare de ultimă generație pentru măsurarea consumului de energie termică
08 august 2018, 10:46 Realitatea moldovenească views 6150

Contoare de ultimă generație pentru măsurarea consumului de energie termică

În 230 de blocuri locative din capitală vor fi instalate contoare de ultimă generație pentru măsurarea consumului de energie termică a blocului. Lucrările au început miercuri, 8 august, și vor dura în jur de șase săptămîni.

SA „Termoelectrica" menționează într-un comunicat de presă că noile mijloace de măsurare vor asigura un grad mult mai înalt de precizie și transparență a consumului de energie termică. De asemenea, vor asigura o capacitate mai mare de arhivare a datelor înregistrate. Datorită funcției de transmitere a datelor la distanță, va fi posibilă automatizarea proceselor, astfel încât specialiștii companiei să poată vizualiza în orice moment informații exacte cu privire la livrările de energie termică în bloc.

Potrivit directorului general al întreprinderii „Termoelectrica", Veaceslav Eni, modernizarea contoarelor este o acțiune prevăzută în Planul de activitate și de investiții al întreprinderii pentru anul 2018 și vine ca o activitate de o importanță prioritară, în contextul în care termenul de exploatare a vechilor echipamente, care urmează a fi înlocuite în acest an, se ridică la 20 de ani.

„Ne dorim ca, în cîțiva ani, să putem asigura un sistem unificat de evidență a datelor de consum, asigurînd la toate branșamentele blocurilor locative sisteme de evidență moderne și exacte, ceea ce va avea un impact pozitiv atît asupra consumatorilor, cât și asupra întreprinderii „Termoelectrica", în calitate de furnizor", a notat Veaceslav Eni.

„Termoelectrica" asigură evidența consumului de energie termică prin intermediul a peste a opt mii de contoare de energie termică.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

energie termică , Termoelectrica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
3615 locuitori

Horeşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Horeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ialoveni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3615 oameni. Satul Horești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.