22 mai 2012, 12:00 Realitatea moldovenească views 3075
22 mai 2012, 12:00 Realitatea moldovenească views 3075

Prim-ministrul Vladimir Filat este sfătuit să nu-și asume responsabilitatea pentru proiectul Legii cu privire la egalitatea de șanse

Prim-ministrul Vladimir Filat este sfătuit să nu-și asume responsabilitatea pentru proiectul Legii cu privire la egalitatea de șanse, anterior cunoscută ca legea antidiscriminare. Declarația îi aparține speakerului Parlamentului, Marian Lupu, relatează MOLDNEWS.

"Nu aș utiliza Legea egalității șanselor pentru asumare de răspundere. Este un subiect foarte șubred. Ar exista învinuirea: în țară sînt probleme, iar asumarea responsabilității vine pe un proiect de lege care nu este prioritar", a punctat el.

Totodată, speakerul a reiterat că nu vede nicio legătură între liberalizarea regimului de vize și legea antidiscriminare, deoarece drepturile minorităților sînt într-o măsură egală protejate prin Constituție.

"Noi satisfacem cerința UE, cu toate că, măcar împușcați-mă, dar nu înțeleg legătura dintre minorități și regimul de vize cu UE", a spus el, adăugînd că el califică persoanele de orientare netradițională drept "oameni, care nu sînt ca și noi".

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1523
Populația:
23650 locuitori

Dubăsari este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Dubăsari. Amplasat pe malul stîng al rîului Nistru, oraşul Dubăsari se află la o distanţă de 47 km de Chișinău. În anul 2004 populaţia oraşului constituia 23650 de locuitori. Satul Dubăsari, a cărui denumire vine de la vechiul cuvînt dubăsar (luntraş), este atestat de documente începînd cu anul 1523.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.