21 august 2018, 12:00 Realitatea moldovenească views 9204
Diplomele din învățămîntul superior emise în R. Moldova vor fi recunoscute de China
21 august 2018, 12:00 Realitatea moldovenească views 9204

Diplomele din învățămîntul superior emise în R. Moldova vor fi recunoscute de China

Diplomele, certificatele și titlurile academice emise de instituțiile de învățămînt superior din Republica Moldova vor fi recunoscute de China. La rîndul său, țara noastră va recunoaște actele de studii emise de China. Un Acord care prevede acest lucru a fost aprobat astăzi la ședința Cabinetului de Miniștri.

În baza Acordului, R. Moldova și China vor crea o Comisie de Experţi pentru monitorizarea implementării prevederilor documentului.

Monica Babuc, ministru al Educației, Culturii și Cercetării a declarat că acordul stipulează cerinţele înaintate cetăţenilor moldoveni şi chinezi privind accesul la studii în instituţiile de învăţămînt superior. Divergenţele apărute în procesul de interpretare şi implementare a documentului urmează a fi soluţionate în mod amiabil, prin consultări sau negocieri între cele două țări.

Textul Acordului conţine descrierea sistemului de învăţămînt superior al celor două state şi a tipurilor de diplome, certificate şi titluri academice acordate absolvenţilor unui nivel de studii superioare.

Acordul a fost semnat la Chişinău la 3 iulie 2018 și va fi valabil pentru o perioadă de 5 ani.

Republica Moldova și China realizează în prezent un program de schimb de bursieri, în baza unor Acorduri de cooperare semnate anterior.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

China , diploma

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
879 locuitori

Albina este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mereni, Albina și Fetiţa. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 55 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 879 de oameni. Satul Albina a fost menționat documentar în anul 1775.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.