22 august 2018, 16:40 Realitatea moldovenească views 9649
Reacția Ministerului Economiei la informația că nu va semna un nou contract cu Gazprom
22 august 2018, 16:40 Realitatea moldovenească views 9649

Reacția Ministerului Economiei la informația că nu va semna un nou contract cu Gazprom

Informația difuzată depresa rusă, precum că ministrul Chiril Gaburici a afirmat că Republica Moldova nu va negocia un nou acord cu Gazprom, este eronată.

Despre aceasta a declarat pentru Bani.md serviciul de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii care precizează că declarațiile ministrului Economiei au fost interpretate eronat de către jurnaliștii ruși, care au dedus că „Guvernul moldovean nu are intenția de a încheia un nou contract de furnizare a gazului cu Gazprom.

În fapt, astfel de declarații nu au fost făcute de către ministru, susține sursa. Chiril Gaburici a menționat că, darea în exploatare a gazoductului va oferi posibilitatea Republicii Moldova de a avea o sursă alternativă de gaz. Respectiv, acest lucru va permite negocierea prețurilor și alegerea sursei cele mai ieftine, pentru stabilirea unor tarife cât mai mici pentru cetățeni.

„Noi chiar vrem ca, în cât mai scurt timp să avem o sursă alternativă de gaz. Atunci, va exista o competiție, și toți (n.r. producătorii) se vor lupta pentru noi ca și clienți. Și unul, și celălalt ne vor oferi prețuri mai bune. Cei care se ocupă de vânzări cunosc ce au de făcut pentru ca un potențial clientul să cumpere anume de la tine. Atunci vom avea mână liberă și vom ști cum să purtăm negocieri suplimentare", a declarat atunci Chiril Gaburici.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
25 locuitori

Cucioaia Nouă este un sat din cadrul comunei Ghiliceni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 25 de oameni. Satul Cucioaia Nouă a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.