23 mai 2012, 14:20 Realitatea moldovenească views 3126
23 mai 2012, 14:20 Realitatea moldovenească views 3126

Roşca: Am schimbat comisarii roşii pe cei ”albaştri”

Comentînd intrigile din Parlament, pe marginea adoptării controversatului proiect de lege despre egalitatea şanselor, cunoscutul politician din Moldova, Iurie Roşca, a menţionat în cadrul unei emisiuni de la postul „Publika TV” următoarele:

„La noi se atestă o tulburare totală a raţiunii... Am schimbat comisarii roşii pe cei ”albaştri”... Oarecare indivizi de la Bruxelles ne conving de faptul că doresc să ne fericească cu această lege. Priviţi ce ne propune UE sau reprezentantul acesteia, Dirk Schuebel: ”Adoptaţi această lege satanică, iar în schimb noi vom liberaliza condiţiile de accedere pe piaţa noastră neagră de muncă”. Vă daţi seama ce se întîmplă? Cetăţenii acestei ţări trebuie să-şi vină în fire!”

Amintim că proiectul Legii anti-discriminare a fost aprobat de Guvern în februarie 2011. Însă, în urma reacţiei din societate şi acţiunilor de protest din Moldova, după mai multe discuţii între societatea civilă şi partenerii europeni, Guvernul a definitivat proiectul Legii anti-discriminare. Ministerul Justiţiei a prezentat noua redacţie a documentului, redenumindu-l în ”Legea privind egalitatea de şanse”. De menţionat că legi similare sînt adoptate doar în unele state din UE.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1949
Populația:
288 locuitori

Mirnoe este un sat din cadrul comunei Vinogradovca, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 288 de oameni. Satul Mirnoe a fost întemeiat în anul 1949.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.