05 octombrie 2018, 12:30 Realitatea moldovenească views 11172
Procedura de creare a parcurilor ştiinţifico-tehnologice va fi simplificată
05 octombrie 2018, 12:30 Realitatea moldovenească views 11172

Procedura de creare a parcurilor ştiinţifico-tehnologice va fi simplificată

Autoritățile publice centrale și locale, asociațiile create prin acord de asociere și instituțiile de învățămînt superior vor putea fonda parcuri științifico-tehnologice și incubatoare de inovare. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat în primă lectură de către Legislativ.

Potrivit proiectului, lista entităților care pot fonda parcuri științifico-tehnologice și incubatoare de inovare va fi extinsă. Acest drept îl vor avea nu doar clusterele, ci și autoritățile publice centrale și locale, asociațiile create prin acord de asociere, instituțiile de învățămînt superior.

Statul, prin intermediul autorităţilor publice centrale şi locale, va putea oferi în folosinţă gratuită bunurile imobile proprietate publică pentru crearea şi dezvoltarea parcului ştiinţifico-tehnologic şi incubatorului de inovare. Totodată, vor exista reduceri la calcularea plăţii pentru locaţiune/arenda, iar în primii doi ani de activitate rezidenții vor fi scutiți de această plată.

În cadrul parcurilor ştiinţifico-tehnologice și a incubatoarelor de inovare vor fi elaborate şi fabricate produse inovaţionale în baza rezultatelor cercetării sau transferului de tehnologii, vor fi susţinuți agenţii economici care se implică în implementarea rezultatelor cercetării şi însuşirea de noi tehnologii, vor fi atrase investiţii pentru realizarea noilor proiecte.

Proiectul prevede și criteriile de evaluare a proiectelor pentru implementare în cadrul parcurilor sau incubatoarelor, termenele de realizare și condițiile de extindere a acestora. De asemenea, sunt stabilite cazurile de retragere a titlului de rezident.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

procedura , parc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1649
Populația:
2183 locuitori

Albineţul Vechi este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Rediul de Sus, Rediul de Jos, Albineţul Vechi și Albineţul Nou. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Fălești și la 131 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2183 de oameni. Satul Albineţul Vechi a fost menționat documentar în anul 1649.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.