19 iunie 2012, 10:02 Realitatea moldovenească views 2908
19 iunie 2012, 10:02 Realitatea moldovenească views 2908

Un grup de tineri cere, repetat, Mitropolitului Vladimir să anatemizeze guvernanţii

După trei săptămîni de aşteptări, grupul de tineri care i-a solicitat Mitropolitului anatemizarea premierului, ministrului Justiţiei şi a tuturor deputaţilor care au votat Legea privind asigurarea egalităţii, aceştia încă mai nădăjduiesc că Mitropolitul Vladimir va convoca Sinodul Mitropolitan care să îndeplinească solicitarea lor. În caz contrar, tinerii ameninţă că vor solicita trimiterea în Moldova a unei Comisii patriarhale pentru demiterea mitropolitului.

Potrivit lui Nicolae Negară, membru al grupei de iniţiativă, unica reacţie a Mitropoliei la solicitarea lor a fost convocarea Adunării Eparhiale care, în opinia lor, a lustruit imaginea Înalt Prea Sfinţitului Vladimir. „Ca în situaţiile precedente, precum scandalul de la Ungheni, eşecul introducerii „Bazelor Ortodoxiei” în şcoli, eşecul modificării legii cultelor, înregistrarea ligii islamice şi recenta adoptare a Legii cu privire la asigurarea egalităţii, Mitropolitul Vladimir a demonstrat o atitudine mişelească şi trădătoare faţă de propria turmă cuvîntătoare”, a spus tînărul.

Tinerii încă mai speră că mitropolitul va lua atitudine, cel puţin acum, convocînd Sinodul Mitropolitan, care să decidă asupra anatemizării premierului Vlad Filat, a ministrului şi ex-ministrului Justiţiei, Oleg Efrim şi Alexandru Tănase, ca promotori ai legii, a celor 53 de deputaţi care au votat-o, precum şi a preşedintelui Nicolae Timofti, care a promulgat legea. Totodată, ei solicită convocarea Adunării generale a Bisericii Ortodoxe din Moldova, pentru a rezolva problemele cu care se confruntă biserica.

Tinerii, susţin că nu sînt finanţaţi de nimeni, dar că sînt susţinuţi moral, prin sfaturi, de mai mulţi preoţi creştin-ortodocşi, precum şi enoriaşi ai Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
1559 locuitori

Bolohan este un sat şi comună din raionul Orhei. Bolohan este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Orhei și la 51 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1559 de oameni. Bolohan a fost menționat documentar în anul 1430.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.