29 noiembrie 2018, 17:00 Realitatea moldovenească views 13604
Şedință solemnă de totalizare a Anului lui Ștefan cel Mare și Sfînt
29 noiembrie 2018, 17:00 Realitatea moldovenească views 13604

Şedință solemnă de totalizare a Anului lui Ștefan cel Mare și Sfînt

Astăzi, 29 noiembrie, şeful statului Igor Dodon, a convocat o adunare cu factori de decizie cu privire la organizarea ședinței solemne de totalizare a Anului lui Ștefan Cel Mare și Sfînt, instituit prin decret prezidențial la data de 2 iulie 2017.

Potrivit lui Dodon, evenimentul va avea loc pe data de 2 decembrie, la ora 13.00, în sala Palatului Republicii.

"La ceremonie vor fi prezenți oameni distinși din domeniul culturii, științei, sportului, societății civile, deputați, reprezentanți ai corpului diplomatic, ai diasporei etc. De asemenea, în prima jumătate a acestei zilei, la ora 10.00 va avea loc inaugurarea și sfințirea monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfînt de la Mănăstirea Căpriana", a declarat preşedintele ţării.

În cadrul Anului lui Ștefan cel Mare și Sfînt au fost organizate zeci de evenimente în domenii precum cultura, istoria, educația, sport, menite să sporească interesul societății față de istoria și cultura Moldovei, să contribuie la cultivarea spiritului patriotic în rîndul cetățenilor.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Stefan cel Mare , Igor Dodon , sedinta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
117 locuitori

Lunga Nouă este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Dubăsari și la 53 km de Chișinău. Populaţia satului Lunga Noua alcătuia 117 oameni în anul 2011. Satul Lunga Noua a fost întemeiat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.