05 decembrie 2018, 11:15 Realitatea moldovenească views 7537
Diplomele falsificate: Nu există dovezi că ar fi din Moldova
05 decembrie 2018, 11:15 Realitatea moldovenească views 7537

Diplomele falsificate: Nu există dovezi că ar fi din Moldova

Presă rusă a scris recent despre dosarul diplomelor deschis pe numele mai multor medici care activau în Israel în baza unor diplome false, emise inclusiv în Republica Moldova.

„E trist cînd numele Republicii Moldova apare în scandaluri internaționale atît de urîte. Mai ales că opinia publică are la îndemînă toate premisele ca să creadă că „fumul nu iese fără foc". (1) Avem o mulțime de cetățeni străini, cu precădere din țările arabe, care vin să-și facă studiile la Universitatea de Medicină din Chișinău. (2) Nu o singură dată, membrii comunității lor au fost subiectul unor investigații penale, inclusiv din perspectiva falsificării actelor de ședere. (3) De ce să nu admitem un rău și mai mare: diplome de studii falsificate", comentează ex-ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, transmite Știri.md.

Ex-ministrul mai spune că nu a văzut probe și nu are siguranța că aceste diplome false sînt emise în R. Moldova.

„Totuși, pentru a face claritate, se impun niște explicații detaliate din partea USMF. Explicații care să spulbere speculațiile și să evite un eventual prejudiciu de imagine atît la nivel național cît și internațional

Și asta n-ar fi suficient. Consider oportună implicarea Procuraturii și a Ministerului de Externe întru verificarea oricăror posibile legături ale grupurilor infracționale cu funcționarii de la USMF sau de la Ministerul Educației. Să înțelegem cu toții: vorbim de diplome confecționate de către infractori sau de blanchete originale emise fără suport legal?", se întreabă ex-ministrul Sănătății.

Ruxanda Glavan conchide că „o eventuală implicare a funcționarilor noștri în falsificarea diplomelor de studii pentru cetățenii străini, trebuie tratată la modul cel mai serios".

Amintim că, 40 de medici și farmaciști au fost reținuți de oamenii legii și sînt cercetați pentru „falsificare locurile de studiu, numărul de cursuri finalizate, lista cursurilor în care au fost instruiți și notele obținute.

Sursa: stiri.md

Cuvinte cheie:

diploma , falsificare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
4442 locuitori

Tocuz este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Tocuz este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Căușeni și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4442 de oameni. Satul Tocuz a fost menționat documentar în anul 1769.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.