10 iulie 2012, 14:32 Realitatea moldovenească views 2851
10 iulie 2012, 14:32 Realitatea moldovenească views 2851

În 2012, va fi recoltat cu o treime mai puţin grîu decît în anul trecut

În Republica Moldova va fi recoltat cu o treime mai puţin grîu decît în anul trecut. Anunţul a fost făcut astăzi pentru MOLDPRES de ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, la finele audierilor efectuate de fracţiunea comuniştilor pe marginea situaţiei din agricultură.

Potrivit lui Bumacov, în anul trecut agricultorii au recoltat peste 800 mii tone de grîu, iar în anul curent roada abia de va atinge 550 mii tone. "Pînă în prezent, au fost recoltate 40 la sută din suprafeţele semănate cu grîu. Cantitatea de grîu va fi mică, dar de o calitate net superioară faţă de anul trecut. Circa 60% din grîul recoltat va fi alimentar", a spus Bumacov.

Ministrul nu a exclus faptul că preţul la pîine ar putea creşte, însă a menţionat că creşterile vor fi nesemnificative, deoarece preţul la grîu nu influenţează mult costurile finale. El a adăugat că în RM nu va exista o criză a pîinii, iar rezerva de stat va constitui 60 mii tone grîu. "Achiziţionarea unei cantităţi mari de grîu în rezerva de stat nu duce la o siguranţă alimentară mai mare, ci doar va genera cheltuieli în plus", a opinat Bumacov.

Potrivit lui Bumacov, cantitatea de grîu recoltată în anul curente este suficientă pentru asigurarea necesităţilor interne ale ţării.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
295 locuitori

Constantinovca este un sat din cadrul comunei Valea Adîncă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Camenca și la 90 km de Chișinău. Populaţia satului Constantinovca alcătuia 295 de oameni în anul 2004. Satul Constantinovca a fost înființat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.