31 ianuarie 2019, 12:55 Realitatea moldovenească views 9927
Președintele RM: Rusia este un partener strategic al Moldovei
31 ianuarie 2019, 12:55 Realitatea moldovenească views 9927

Președintele RM: Rusia este un partener strategic al Moldovei

Rusia este un partener strategic al Moldovei, între popoarele noastre mereu au existat relații frăţeşti, care au fost încercate de secole.

Declaraţia în cauză a fost făcută de Președintele Moldovei, Igor Dodon, în cadrul întrevederii sale de la Kremlin cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, transmite Noi.md.

El a spus că a fost foarte mulțumit de faptul că programul de politică externă al președintelui Moldovei în acest an începe cu o vizită în Federația Rusă. „Continuăm dialogul pentru viitorul nostru parteneriat strategic", a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a menționat că anul acesta, sub patronajul președintelui, va fi sărbătorită a 75-a aniversare a eliberării Moldovei de sub ocupaţia fascistă – celebra operațiune Iaşi-Chișinău, desfășurată la un nivel foarte înalt. „În acest an, noi, Moldova, moldoveni, vom sărbători cea de-a 660-a aniversare a statalității moldovenești", a declarat Președintele RM.

Totodată, el a indicat asupra dezvoltării foarte dinamice a comerțului dintre țările noastre. Igor Dodon a mulțumit președintelui Rusiei pentru susținerea inițiativei părții moldovenești, astfel încît, începînd cu 1 ianuarie, pentru cinci poziţii de produse din Moldova taxele vamale au fost egale cu zero. „Acest lucru va oferi un sprijin semnificativ producătorilor noștri", a subliniat președintele Moldovei.

„În ceea ce privește migranții muncitori: măsurile luate vizează 170 mii de cetățeni și sper că cetățenii noștri vor profita de această ocazie să se întoarcă acasă și apoi să se întoarcă fără probleme la Federația Rusă", a declarat Igor Dodon.

„Privitor la comerţ a apărut o întrebare pe care, sper, să o discutăm astăzi, este vorba despre tranzitul pe teritoriul Ucrainei a unor grupuri de produse moldoveneşti. Vom discuta în detalii acest subiect astăzi", a declarat șeful statului moldovenesc.

El i-a mulțumit lui Vladimir Putin pentru poziția coerentă a Federației Ruse: cu privire la suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

"Știți că avem un dialog foarte bun cu liderul Transnistriei – am avut cinci întrevederi, ultima a avut loc chiar înainte de Anul Nou. Am rezolvat o mulțime de întrebări din cele care nu au fost soluționate înainte, vom continua cu aceste probleme. Bineînțeles, totul va depinde de rezultatul alegerilor parlamentare ", a declarat Igor Dodon.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

președinte , Rusia , partener

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1896
Populația:
391 locuitori

Constantinovca este un sat din cadrul comunei Vladimirovca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de 4orașul Slobozia și la 93 km de Chișinău. Populaţia satului Constantinovca alcătuia 391 oameni în anul 2004. Satul Constantinovca a fost menționat documentar în anul 1896.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.