28 februarie 2019, 11:48 Realitatea moldovenească views 13296
Numărul beneficiarilor de ajutor în valoare de 1000 de lei va fi mai mare
28 februarie 2019, 11:48 Realitatea moldovenească views 13296

Numărul beneficiarilor de ajutor în valoare de 1000 de lei va fi mai mare

Soții/soțiile și părinții persoanelor decedate în acțiunile de luptă pe timp de pace, ai celor cu dizabilităţi de pe urma războiului și ai participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl decedați vor primi un ajutor material anual în sumă de 1000 de lei.

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Regulamentul cu privire la modul de stabilire și plată a ajutorului material.

Proiectul sporește protecția socială a familiilor celor căzuți pe cîmpul de luptă, a persoanelor cu dizabilități de pe urma războiului și a participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl decedați, prin excluderea condiționalității de a fi „necăsătoriți sau inapți de muncă" pentru soți/soții și „inapți de muncă" pentru părinții acestora. Astfel, lista beneficiarilor de ajutor a fost extinsă.

Totodată, documentul stabilește în ce mod vor ridica acest ajutor cetățenii domiciliați în stînga Nistrului. În acest scop, localitățile din regiunea transnistreană vor fi arondate la structurile teritoriale de asistență socială din cadrul autorităților administrației publice locale limitrofe acestora.

Pentru implementarea proiectului în anul curent au fost alocate 425 mii de lei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ajutor material

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1708
Populația:
59 locuitori

Orehovca este un sat din cadrul comunei Salcia, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Taraclia și la 176 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 59 de oameni. Satul Orehovca a fost menționat documentar în anul 1708 cu denumirea Bisericuța.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.