02 aprilie 2019, 12:10 Realitatea moldovenească views 2078
Democrații reacționează la invitația blocului ACUM: o tentativă de corupere politică
02 aprilie 2019, 12:10 Realitatea moldovenească views 2078

Democrații reacționează la invitația blocului ACUM: o tentativă de corupere politică

Cei de la blocul ACUM au recurs la o acțiune de șantaj și corupere a deputaților, prin invitarea la discuții separate, au reacționat democrații după refuzul liderilor blocului de a participa la negocieri tripartite.

„Prin acest gest, PAS și PPDA încearcă de fapt să-și acopere o nouă decizie de a refuza dialogul, de a bloca în continuare țara. Cele două partide fac în acest fel încă un pas spre declanșarea alegerilor anticipate și urmează să-și asume răspunderea în fața cetățenilor pentru acest gest iresponsabil, care va arunca țara într-o criză socială profundă, cu efect negativ direct asupra moldovenilor. Constatăm, de asemenea, că cei din PAS și PPDA își înșeală în mod grav electoratul. Mai întîi au desființat blocul ACUM, sub care au fost votați de către cetățeni, iar acum, în loc să lucreze pentru salarii și pensii mai bune, așa cum au promis, ei declanșează războaie politice, acțiuni de șantaj în Parlament și încearcă să destabilizeze țara", spune purtătorul de cuvînt al PDM, Vitalie Gămurari.

Democrații au calificat invitația blocului ACUM drept o tentativă de corupere mascată a deputaților.

„Niciun deputat din fracțiunea PDM nu va da curs acestei tentative mascate de corupție politică și șantaj, exercitate de PAS și PPDA. Denunțăm acțiunea lor și atragem atenția opiniei publice și diplomaților acreditați la Chișinău asupra acestui curs negativ spre care PAS și PPDA deturnează dialogul politic", se mai arată în declarație.

Liderii platformei DA, Andrei Năstase și Maia Sandu, au invitat la discuții deputații altor fracțiuni parlamentare, cu scopul de a examina pachetul de legi privind demitarea mai multor șefi de instituții. Dezbaterile urmează să aibă loc mîine la ora 10.00, la Parlament.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

PDM , Blocul ACUM

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
1024 locuitori

Tabăra este un sat din cadrul comunei Vatici, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Orhei și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1024 de oameni. Satul Tabăra a fost menționat documentar în anul 1775.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.