11 mai 2019, 14:00 Realitatea moldovenească views 16696
Ce se află în spatele demisiei șefului Procuraturii Anticorupție?
11 mai 2019, 14:00 Realitatea moldovenească views 16696

Ce se află în spatele demisiei șefului Procuraturii Anticorupție?

După trei ani de la numirea în funcție, Viorel Morari a părăsit fotoliul de șef al Procuraturii Anticorupție. Demisia a avut loc pe fundalul scandalului iscat în urma unei scrisori anonime, care conține informații compromițătoare despre el și cîteva alte persoane.

Și dacă unii experți presupun că această întorsătură a lucrurilor poate fi explicată printr-un șir de fapte reale, enumerate în scrisoarea publicată, în opinia altora este vorba despre comportamentul normal al ofițerului - șeful departamentului anti-corupție care, după depunerea cererii de demisie, a oferit șansa conducerii sale de a rezolva situația și de a lua o decizie. Conducerea Procuraturii Generale a Republicii Moldova a reacționat prompt la cererea lui Morari și, potrivit unor comentatori, transferul rapid al lui Viorel Morari la o altă funcție (deși cu o scădere importantă) în cadrul Procuraturii Generale poate indica faptul că, pe de o parte, nu există plîngeri serioase împotriva lui, iar pe de altă parte, la această funcție este nevoie de un funcționar, care să fie mai comod și mai loial sistemului.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1706
Populația:
263 locuitori

Şoltoaia este un sat din cadrul comunei Ciolacu Nou, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 263 de oameni. Satul Şoltoaia a fost menționat documentar în anul 1706.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.