23 august 2012, 11:31 Realitatea moldovenească views 7111
23 august 2012, 11:31 Realitatea moldovenească views 7111

România va finanța în continuare mass-media din Republica Moldova

Guvernul României va finanța în continuare mass-media din Republica Moldova. O declarație în acest sens a fost făcută de secretarul de stat al Departamentului pentru relații cu românii de pretutindeni de pe lîngă Ministerul Afacerilor Interne, Natalia Elena Intotero, relatează MOLDNEWS.

Sosită la Chișinău, oficiala a avut o întrevedere cu ambasadorul României, Marius Lazurcă, ambasadorul Moldovei la București, Iurie Reniță, dar și cu reprezentanții principalelor instituții mass-media de limbă română din Moldova.

În cadrul întrevederilor, Natalia Intotero a fost informată că "peisajul informaţional este dominat de mijloacele mediatice ruseşti", care participă la procesul de manipulare a populaţiei în interesele Moscovei.

Oficiala a menționat că niciunul dintre proiectele demarate în timpul mandatului fostului secretar, Eugen Tomac, nu a fost stopat, a promis să menţină interesul pentru românii basarabeni la aceleaşi cote ca şi predecesorul său, alocînd cu prioritate fonduri din bugetul departamentului pentru proiectele din Moldova.

Cuvinte cheie:

Moldova , politica , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1880
Populația:
450 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Plopi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Cantemir și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 450 de locuitori. Satul Hîrtop a fost înființat în anul 1880.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.