08 iunie 2019, 08:45 Realitatea moldovenească views 21038
PSRM exclude o coaliţie cu PDM, anunţă Igor Dodon
08 iunie 2019, 08:45 Realitatea moldovenească views 21038

PSRM exclude o coaliţie cu PDM, anunţă Igor Dodon

Partidul Socialiștilor nu examinează posibilitatea creării unei coaliții cu Partidul Democrat, iar negocierile cu Blocul ACUM nu au ajuns la un rezultat, astfel încât probabilitatea alegerilor anticipate este extrem de mare.

Anunţul a fost făcut vineri, 7 iunie, de şeful statului Igor Dodon la finele Consiliul Republican al PSRM, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Dodon, întrevederile oficiale și neoficiale avute cu blocul ACUM nu au dat niciun rezultat final, deoarece componentele blocului nu sunt de acord să susțină candidatura Zinaidei Greceanîi la funcția de președinte al parlamentului și să ofere portofolii în viitorul guvern.

„Ce ține de discuțiile cu PDM, am mers și am auzit propunerea lor. O coaliție cu PDM socialiștii din start nu au examinat şi la această etapă trebuie să constatăm că alegerile anticipate reprezintă o probabilitate extrem de mare", a opinat Igor Dodon.

Şeful statului a menţionat că va cere Curţii Constituţionale să se expună asupra datei de dizolvare a legislativului. El s-a arătat convins că alegerile parlamentare anticipate vor aduce mai multe mandate socialiştilor.

În după amiaza zilei de astăzi, mii de simpatizanţi ai PDM au venit în faţa sediului legislativului pentru a cere stabilitate politică şi evitarea anticipatelor. Omenii înarmaţi cu pancarte au protestat paşnic timp de aproape o oră până când forţele de ordine au anunţat că a parvenit un apel la serviciul 112 prin care cineva a anunţat că edificiul este minat şi au solicitat manifestanţilor să se distanţeze de clădire.

La ora difuzării ştirii, serviciile speciale verifică clădirea legislativului.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , PSRM , PDM , coalitie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1776 locuitori

Găleşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Găleşti și Găleştii Noi. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Strășeni și la 46 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1776 de oameni. Satul Gălești a fost menționat documentar în anul 1528 cu denumirea Tutoveni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.