28 august 2012, 15:01 Realitatea moldovenească views 6935
28 august 2012, 15:01 Realitatea moldovenească views 6935

În Moldova va apare o a treia forță politică


Foto: arena.md

Fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă a declarat că este posibil ca în Moldova să apară o nouă forță politică.

Ex-premierul este de părerea că  toţi cei care astăzi sînt în centrul eşichierului politic sau centru-dreapta şi-au epuizat bazinul lor electoral. „Deja nu mai au de unde creşte, doar de rup, din cînd în cînd, puţin de la ei. Unica posibilitate e să se mişte spre stînga. De aceea, ei toţi visează că într-o zi o să-i măcelărească pe comunişti şi acele 40% le vor reveni lor. Acesta este visul Partidului Democrat, al Partidului Liberal-Democrat şi de aceea ei, de dimineaţă pînă seara, în afară că se ocupă unul de altul, de filmări, fotografii şi alte lucruri, se mai ocupă şi de aceştia, pentru că ei visează la partea ceea. Acesta e visul lor, pentru că nu au de unde creşte din partea ceea.”

În acest context Ion Sturza, susține că bazinul electoral al comuniştilor nu va trece cu timpul de partea PD-ului sau a PLDM-ului.

„Va apare o a treia forţă. Să nu aibă ei nicio iluzie. Lăsaţi să aibă Moldova o stîngă. Moldova nu poate să nu aibă stîngă, din simplul motiv că este o ţară săracă şi deci 2/3 din alegătorii noştri sînt încă cu mentalitate de stînga şi nu e stînga ceva straşnic. Pentru că şi ţările din Europa au stînga. Acuma în majoritatea ţărilor sînt guverne de stînga, din social-democraţi, sînt guverne de dreapta-stînga, cum este guvernului cancelarului Merkel”, a spus Sturza în interviu.

Interviul integral poate fi citit pe Europa Liberă.

Cuvinte cheie:

Moldova , politica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1754
Populația:
2936 locuitori

Molovata este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Molovata este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Dubăsari și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2936 de oameni. Satul Molovata a fost menționat documentar în anul 1754.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.