31 august 2012, 11:25 Realitatea moldovenească views 3842
31 august 2012, 11:25 Realitatea moldovenească views 3842

Guvernul nu vrea să spună ce sumă a fost cheltuită pentru vizita Angelei Merkel. Află suma estimativă

Autorităţile ţin în secret suma care a fost cheltuită de Republica Moldova pentru vizita cancelarului german Angela Merkel în Moldova. Deşi s-a anunţat de nenumărate ori că nota de plată va fi făcută publică în timpul apropiat, acest lucru nu s-a întîmplat nici pînă acum. Pînă în prezent se cunoaşte doar că chiria automobilului blindat în care a circulat oficialul german a costat 160 de mii de lei.

În acelaşi timp, nu se cunoaşte cîţi bani au fost cheltuiţi pentru activităţi protocolare şi măsurile de securitate, pentru vizita cancelarului german fiind mobilizaţi circa 2000 de poliţişti. Administraţia S.A. „Apă-Canal Chișinău” a anunţat anterior că cheltuielile pentru sudarea gurilor de canalizare vor fi suportate de instituţie, însă acest lucru nu a fost făcut nici pînă acum. Totuşi, se cunoaşte că în timpul vizitei vicepreşedintelui american Joe Biden s-au cheltuit în jur de 62 de mii de lei.

Pentru vizita vicepreşedintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, la Chișinău statul a cheltuit circa 1,4 milioane de lei. Atunci circa 900 de mii de lei au fost suportate de Guvern, iar jumătate de milion de Primăria Chișinău.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

politica , vizita oficiala , parlament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1889
Populația:
201 locuitori

Reteni-Vasileuţi este un sat din cadrul comunei Branişte, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîșcani şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 201 oameni. Satul Reteni-Vasileuți a fost menționat documentar în anul 1889.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.