08 iulie 2019, 10:45 Realitatea moldovenească views 3280
Sandu și-a depus mandatul de deputat (doc)
08 iulie 2019, 10:45 Realitatea moldovenească views 3280

Sandu și-a depus mandatul de deputat (doc)

Premierul Maia Sandu a depus astăzi cerere de demisie din funcția de deputat, informează Noi.md.

Ea le-a mulțumit cetățenilor din diasporă pentru votul lor.

”Cetățenilor din diasporă, care mi-au acordat votul și m-au sprijinit printr-o mobilizare exemplară, le promit că voi face tot ce pot pentru a îmbunătăți viața oamenilor aici, acasă, dar și a celor care domiciliază în afara țării. Vă mulțumesc pentru încredere!”, a declarat Sandu.

Totodată, premierul și-a exprimat regretul că din cauza sistemului mixt ”prost gîndit și prost implementat de PD”, Parlamentul va avea, pentru o perioadă de cîteva luni, mai puțin de 101 deputați așa cum prevede Constituția.

”Cînd a impus sistemul mixt, PD s-a gîndit la un singur lucru - cum să se mențină la putere împotriva dorinței cetățenilor. Pentru ei nu a contat că în cei 4 ani de mandat al Parlamentului actual vor avea loc permanent alegeri în circumscripții, nu a contat că aceste alegeri vor costa bugetul zeci de milioane de lei (doar pentru circumscripția din diaspora europeană vor trebui alocate cîteva milioane de lei), nu a contat că diaspora va fi subreprezentată. Pentru PD nu au contat cetățenii. Însă, în pofida tuturor șiretlicurilor, poporul i-a pedepsit și i-a alungat de la putere”, a adăugat Sandu.

Ea a menționat că sistemul mixt de vot va fi anulat și va fi înlocuit cu sistemul proporțional.


Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , deputat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
1064 locuitori

Văratic este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Văratic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ialoveni și la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1064 de oameni. Satul Văratic a fost menționat documentar în anul 1864.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.