25 iulie 2019, 10:57 Realitatea moldovenească views 3530
Prunele moldoveneşti, vedete pe piaţa din Germania (Video)
25 iulie 2019, 10:57 Realitatea moldovenească views 3530

Prunele moldoveneşti, vedete pe piaţa din Germania (Video)

După ce acum o săptămînă, abricoasele şi cireşele moldoveneşti au fost livrate pe piaţa din Germania, în această săptămînă şi prunele moldoveneşti au ajuns pe rafturile magazinelor germane.

Compania Farm Prod SRL din Olăneşti, membru al Moldova Fruct, a livrat 15 tone de prune către Germania, fiind prima livrare comercială din anul curent.

Astfel, fructele moldoveneşti au reuşit să ajungă pe una din cele mai exigente şi competitive pieţe de export - piaţa germană.

Gospodăria agricolă a fost susţinută constant în cadrul Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova, fiind depuse eforturi comune pentru îmbunătăţirea calităţii şi siguranţei fructelor prin implementarea tehnologiilor moderne de producere, recoltare şi post-recoltă şi, nu în ultimul rînd, certificării internaţionale GLOBALG.A.P şi GRASP, care confirmă respectarea bunelor practici agricole.

Pregătirea exportului de fructe către Germania a început cu mult timp în urmă. În toamna anului 2018, reprezentanţii Cooperativei OGA / OGV NORDBADEN EG –BRUCHSAL, specializată în achiziţia, procesarea, comercializarea fructelor şi legumelor proaspete, cu o cifră anuală de afacere de peste 60 mln. euro, au vizitat livezile şi infrastructura producătorilor din Republica Moldova şi s-au convins de capacităţile agricultorilor din Moldova privind producerea fructelor calitative şi sigure.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Prune , Germania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
458 locuitori

Crețoaia este un sat în componenţa comunei Ţînţăreni, raionul Anenii Noi. Satul Crețoaia este situat la o distanță de 12 km de orașul Anenii Noi, la 7 km de staţia de cale ferată Socoleni și la 24 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 458 de oameni. Satul Creţoaia a fost întemeiat în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.