30 iulie 2019, 11:37 Realitatea moldovenească views 3166
Țara oligarhului. Cum și-a cîștigat averea Vlad Plahotniuc (Partea I)
30 iulie 2019, 11:37 Realitatea moldovenească views 3166

Țara oligarhului. Cum și-a cîștigat averea Vlad Plahotniuc (Partea I)

Fostul lider al Partidului democrat deputatul Vlad Plahotniuc , care după schimbarea puterii a fost nevoit să părăsească arena politică și teritoriul țării, este considerat cel mai influent și mai mare businessman din Moldova. Însă zi de zi apar tot mai multe întrebări față de legalitatea metodelor prin care oligarhul și-a acumulat averea.

Conform versiunii oficiale, înainte de a apărea pe Olimpul politic, Plahotniuc era un afacerist de succes. Deși legea le interzice deputaților moldoveni să facă comerț, pe parcursul mai multor ani în mass-media apăreau confirmări ale faptului că Plahotniuc obține venituri din activitatea de antreprenor. «Cel mai eficient manager din țară», cum îl numesc cei din PDM, administra afaceri în domeniul importurilor și comercializării produselor petroliere, a activității financiare și bancare, în asigurări și în aviație, în industria hotelieră, în mass-media și în domeniul imobilelor.

În spațiul public există date privind implicarea controversatului afacerist într-un șir de crime anterior, dar și după lansarea lui în politică. Printre acestea, scrie un șir de publicații – atacuri raider asupra întreprinderilor, corupția la cel mai înalt nivel, trafic de droguri și contrabanda, scheme frauduloase de multe milioane, delapidări din sistemul financiar-bancar.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Vlad Plahotniuc , avere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
805 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Ghindeşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 117 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 805 locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.