14 septembrie 2012, 16:52 Realitatea moldovenească views 3037
14 septembrie 2012, 16:52 Realitatea moldovenească views 3037

Măsuri sporite de securitate în centrul Chişinăului

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că va disloca, pe 16 septembrie, un număr suficient de colaboratori, care să asigure ordinea publică în timpul marşului unioniştilor şi oponenţilor lor. Numărul poliţiştilor va fi în dependenţă de participanţii la evenimente, dar, potrivit şefului Direcţiei generale ordine publică a MAI, Marin Maxian, poliţia este gata să asigure ordinea chiar dacă vor fi 20 de mii de participanţi.

Oamenii legii solicită tuturor participanţilor la evenimente să aibă un comportament calm şi să nu destabilizeze ordinea publică, să nu cheme la agresiune, război şi ură interetnică. Dacă în timpul organizării întrunirilor asemenea chemări vor apărea, totuşi, poliţia, de comun cu autorităţile publice locale, va putea lua decizia de interzicere a acestora.

Potrivit lui Maxian, organizatorii marşurilor au fost familiarizaţi în scris cu privire la solicitarea de menţinere a ordinii publice. „Preîntîmpinăm toţi cetăţenii care nu au tangenţă cu evenimentele să se abţină de la aflarea în perimetrul desfăşurării acestora, iar şoferii să conlucreze cu poliţia şi să evite deplasarea prin zonă”, a mai menţionat şeful Direcţiei ordine publică a MAI.

Pentru data de 16 septembrie sînt preconizate două marşuri - al unioniştilor şi al membrilor partidului „Patrioţii Moldovei”. Pentru a calma spiritele şi a preîntîmpina violenţele, Primăria a propus modificarea itinerariilor ambelor tabere. Astfel, Marşul Unirii urmează să înceapă la Academia de Ştiinţe a Moldovei, iar participanţii să se deplaseze spre Teatrul Verde din parcul Valea Morilor. În acelaşi timp, „Patrioţii Moldovei” urmează să protesteze în scuarul Palatului Sindicatelor din sectorul Rîşcani al capitalei. Cei din urmă însă au declarat că refuză să li se modifice locul protestului.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
951 locuitori

Paustova este un sat din cadrul comunei Lipnic, raionul Ocniţa. Satul se află la distanța de 3 km de orașul Ocnița și la 246 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 951 de oameni. Satul Paustova afost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.