19 septembrie 2012, 09:39 Realitatea moldovenească views 6368
19 septembrie 2012, 09:39 Realitatea moldovenească views 6368

Ucraina împreună cu UE va face totul pentru ca Transnistria să revină sub controlul Chișinăului

Ucraina, împreună cu Uniunea Europeană va depune toate eforturile pentru ca Transnistria să revină din nou sub controlul Chișinăului.

Este declarația făcută pentru agenția "Novii Reghion", a declarat șeful comisiei parlamentare pentru afaceri externe a Radei Supreme Oleg Bilorus.

Potrivit lui Bilorus, Rusia nu va putea folosi „pîrghia gazului” împotriva Chișinăului.

"UE va sprijini Republica Moldova, doar UE pune în mod deschis problema monopolului " Gazprom ". Împotriva Rusiei a fost intentat un proces, "Gazprom" va fi obligat să plătească penalități, miliarde de dolari. De aceea, problema Moldovei în instanța internațională ar favoriza-o și în legătură cu problema transnistreană. Nu cred că Republica Moldova va pierde acest proces, deși Rusia va fi fermă în problema refuzului de a oferi o  reducere la gaz, și în materie de a atrage în Uniune vamală ", - a spus politicianul ucrainean.

Cuvinte cheie:

politica , Europa , conflict , Transnistria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1559
Populația:
190 locuitori

Bisericani este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află pe malul stîng al Prutului, la 25 km de oraşul Glodeni şi la 160 km de Chișinău. Satul Bisericani a fost menționat documentar în anul 1559. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 190 de oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.