21 septembrie 2012, 12:27 Realitatea moldovenească views 8058
21 septembrie 2012, 12:27 Realitatea moldovenească views 8058

Socialiștii l-au salvat pe Dorin Chirtoacă

În spatele ședinței Consiliului Municipal Chișinău, care a avut loc numai datorită socialiștilor lui Igor Dodon, se ascunde salvarea primarului general al capitalei Dorin Chirtoacă de la urmărirea penală. Este părerea aleșilor locali din Partidul Comuniștilor, care au declarat că votarea redenumirii străzii Cuza Vodă în Belski a fost o diversiune menită să distragă atenția de la obiectivul principal, și anume cel de rectificare a bugetului, scrie MOLDNEWS.

"Votînd rectificarea bugetului, liberalii și socialiștii lui Igor Dodon l-au scos pe Dorin Chirtoacă de sub incidenţa legii penale, pentru deturnarea fondurilor publice", a declarat alesul poporului Nicolae Pavlîcev.

El a menționat că "primarul a irosit bani pentru scopuri care nu au fost prevăzute în buget, iar în cadrul ședinței secrete a consiliului rectificarea bugetului a fost adoptată retroactiv, astfel Chirtoacă a scăpat de riscul de a fi atras la răspundere penală. Dacă el ar fi fost atras în baza articolului pentru deturnarea fondurilor publice, acest fapt ar fi putut pune cruce pe cariera sa politică. Cred că o știau și liberalii, și socialiștii".

"Totodată, îmi amintesc raportul Curții de Conturi privind deturnarea de fonduri în sumă de circa 300 milioane lei. În acest context, ar trebui tras la răspundere acela, care se ocupă de buget, și anume Chirtoacă. Acum, însă, ei legalizează retroactiv aceste cheltuieli, scăpîndu-l de urmărirea penală", a subliniat el.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
15281 locuitori

Hînceşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Hînceşti. Amplasat în sud-vestul republicii, în lunca rîului Cogîlnic, este situat la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15281 de locuitori. Primele menţiuni documentare a localităţii datează din secolul XVII, denumirea venind de la vechiul neam de razeşi din Lăpuşna, Hînceştii.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.