24 septembrie 2019, 14:00 Realitatea moldovenească views 3058
Patimi pentru procuror: Cum să-l alegem pe cel mai demn?
24 septembrie 2019, 14:00 Realitatea moldovenească views 3058

Patimi pentru procuror: Cum să-l alegem pe cel mai demn?

Spre finele lunii octombrie, Moldova va avea un nou procuror general – cel puțin, așa prognozează liderii politici ai coaliției PSRM-ACUM.

Autoritățile moldovenești au accelerat la maxim adoptarea amendamentelor la Legea privind procuratura, care au fost propuse de Ministerul Justiției și prevăd modificarea procedurii de selectare și numire a procurorului general. Imediat după ce a fost aprobat de guvern, proiectul de lege a fost supus votului în plenul parlamentului și adoptat în două lecturi.

Acum candidații care au depus anterior dosarele la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) urmează să repete procedura, dat fiind că noul concurs va fi organizat în două etape. Și dacă reprezentanții coaliției majoritare se arată convinși de faptul că procedura renovată va asigura selectarea cea mai onestă și mai echitabilă, oponențiii lor vorbesc despre riscul major al politizării. În același timp, în opinia experților, evoluția evenimentelor depinde, în mare măsură, de voința politică și de dorința justițiarilor înșiși de a se reforma.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

procuror

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
589 locuitori

Hitreşti este un sat din cadrul comunei Sărata Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 123 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 589 de oameni. Satul Hitreşti a fost menționat documentar în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.