26 septembrie 2012, 09:18 Realitatea moldovenească views 7659
26 septembrie 2012, 09:18 Realitatea moldovenească views 7659

Chirtoacă: Pe parcursul celor trei ani de guvernare a AIE au crescut prețurile, tarifele, șomajul și exodul în masă a populației

„Alianța pentru integrare europeană” nu a reușit timp de trei ani să revigoreze economia, să stîrpească corupția și să reformeze sistemul judiciar. Din 2009 pînă în prezent coaliția de guvernămînt nu a reușit să îmbunătățească calitatea vieții cetățenilor, din contra, prețurile, tarifele, șomajul și exodul în masă au crescut, noi locuri de muncă nu au fost create, și toate acestea pe fundalul declarațiilor optimiste ale  conducătorilor. Acest lucru a fost afirmat de către analistul Nicolae Chirtoacă în contextul împlinirii pe 25 septembrie a trei ani de la crearea primului guvern AIE, relatează BASA-PRESS.

Potrivit analistului, AIE a beneficiat de condiții pentru a schimba situația din țară. "Este vorba despre sprijinul mai mult decît generos al partenerilor externi care astupa găurile din buget. Mai mult de un miliard de euro au fost transferate pe contul guvernului, exista, de asemenea, o obligație a partenerilor externi pentru o altă tranșă de 2,5 miliarde dolari. Aceasta presupunea stabilizarea situației și revitalizarea reformei în zonele cele mai vulnerabile - corupție și sistemul judiciar. A fost o mare șansă ", - a spus Chirtoacă.

Nicolae Chirtoacă a declarat că economia Moldovei este blocată datorită lipsei de reforme structurale, iar banii sînt scoși prin așa-numitele atacuri raider, acțiuni care afectează securitatea națională. "Nu s-a produs, de asemenea, nimic radical, după alegerea președintelui. Sistemul este în stagnare. Granturile nu ne ajută să ne dezvoltăm. Ele ne ajută să nu murim. Se încearcă să fim folosiți ca idioți utili"- a spus Chirtoacă.


Cuvinte cheie:

politica , Moldova , Dorin Chirtoaca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1176 locuitori

Mahala este un sat din cadrul comunei Corjova, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dubăsari și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1176 de locuitori. Satul Mahala a fost menționat documentar în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.