27 septembrie 2012, 15:20 Realitatea moldovenească views 12802
27 septembrie 2012, 15:20 Realitatea moldovenească views 12802

Sergiu Mocanu prezice o lovitură de stat în Moldova


Foto: obzormd.com 

Unul din liderii PDM, Vladimir Plahotniuc, care a ajuns să ocupe funcția de prim-vicepreședinte al Parlamentului, va fi greu de oprit în acțiunile sale de a se menține la putere cu orice preț. Declarația a fost făcută de liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, în cadrul emisiunii PRIMETIME.

Potrivit lui  Mocanu, ”Plahotniuc are toate sursele necesare pentru interceptarea convorbirilor și pentru colectarea informațiilor despre toți și toate din această țară, are la dispoziție 500 de oameni înarmați la maxim”, din aceste considerente prim-vicepreședintele Parlamentului este în stare să meargă pînă la cele mai mari ilegalități, doar pentru a-și proteja interesele proprii.

”Plahotniuc astăzi este în stare să organizeze o lovitură de stat în această țară doar pentru ca să-și mențină capitalurile financiare”, a explicat Sergiu Mocanu în cadrul talk-show-ului interactiv PRIMETIME.

Anterior, Prim-ministrul, Vladimir Filat, l-a acuzat pe Vladimir Plahotniuc de faptul că ar fi ”păpușarul”, care stă în spatele mai multor evenimente politice și acțiuni, care depășesc cadrul legal. Analiștii politici și formatorii de opinie susțin că asupra prim-vicepreședintelui Parlamentului planează diferite suspiciuni, însă acestea nu pot fi verificate din motiv că mai multe instituții de drept sînt conduse de persoane puse în funcție de Partidul Democrat.

Astfel, potrivit algoritmului politic în baza căruia au fost partajate funcțiile de stat, Partidului Democrat i-a revenit funcția de Procuror General. Analistul politic, Igor Boțan, a declarat anterior că există informații precum că funcția de procuror general a fost cumpărată de Plahotniuc de la Serafim Urechean contra 2 milioane de euro. Totodată, Centrul de Combatere a Crimelor Economice și Corupției este condus de Viorel Chetraru, care a fost numit în funcție din partea Partidului Democrat din Moldova. În aceeași ordine de idei, Comisia Națională pentru Piața Financiară, care a fost criticată vara trecută pentru inacțiune în cadrul atacurilor raider asupra mai multor bănci moldovenești, la fel este condusă de un reprezentant al PDM.

În presa națională și internațională au apărut mai multe informații precum că Vladimir Plahotniuc ar fi beneficiarul final al atacurilor raider asupra băncilor Victoriabank și Banca de Economii, precum și asupra companiei de asigurări ASITO. Informații, care demonstrează acest fapt au fost depuse la instanțele de judecată din Londra și Nicosia (Cipru). Vladimir Plahotniuc a fost invitat la Nicosia pentru audieri, însă a refuzat motivînd că are imunitate parlamentară.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
259 locuitori

Andreevca este un sat din cadrul comunei Chiperceni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 27 km de oraşul Orhei şi la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 259 de oameni. Satul Andreevca a fost menționat documentar în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.