27 septembrie 2012, 17:57 Realitatea moldovenească views 3933
27 septembrie 2012, 17:57 Realitatea moldovenească views 3933

Şoferii de maxi-taxi continuă greva

În jur de 300 de șoferi de maxi-taxi din Chișinău au protestat astăzi în fața Primăriei, solicitînd majorarea tarifului de călătorie pînă la 5 lei. Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, care a ieșit de două ori în fața protestatarilor, le-a solicitat șoferilor să-şi reia activitatea pentru că „șantajul nu este o soluție”. Acesta însă a fost huiduit de către transportatori, care au încercat să şi blocheze bulevardul Ştefan cel Mare.

Şoferii de maxi-taxi afirmă că, în condiţiile actuale, nu mai pot activa deoarece, în urma scumpirii carburanţilor, lucrează doar în pierderi. Totuși, unii dintre ei spun că s-ar putea mulțumi și cu mai puține amenzi pentru transportarea persoanelor în picioare și cu micșorarea prețurilor la motorină.

„În 2009, prețul la motorină a scăzut pînă la 8 lei. De ce n-ați venit atunci la Primărie să cereți micșorarea taxei de călătorie?”, le-a replicat Chirtoacă, care a subliniat că pe parcursul zilei ieri, cînd pe mai multe rute de maxi-taxi a fost sistată activitatea, troleibuzele şi autobuzele au acumulat cu circa 600 de mii de lei mai mult decît în restul zilelor, fapt ce indică că fiecare microbuz acumulează cel puţin 1000 de lei pe zi.

„Dacă aveați dreptate, în stradă nu erați voi, ci mii de cetățeni. Pînă cînd nu o să respectați condițiile noastre, despre majorarea tarifului nu poate fi vorba”, a conchis primarul.

Șoferii însă nu s-au lăsat convinşi de argumentele primarului. Ei au declarat că vor protesta și în continuare și nu vor ieşi pe rute pînă cînd nu se va lua o decizie care să-i mulțumească.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1870
Populația:
5940 locuitori

Crasnaia Gorca este un sat din cadrul comunei Delacău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Grigoriopol și la 62 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnaia Gorca alcătuia 5940 de oameni în anul 2005. Satul Crasnaia Gorca a fost menționat documentar în anul 1870.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.