26 octombrie 2019, 12:15 Realitatea moldovenească views 4104
Chinul a 11 șoferi din Moldova (Foto, Video)
26 octombrie 2019, 12:15 Realitatea moldovenească views 4104

Chinul a 11 șoferi din Moldova (Foto, Video)

11 şoferi, care au rămas fără permis de conducere după ce au fost prinşi băuţi la volan, au mers astăzi, pentru cîteva ore, la morga din Capitală.

Aceştia au participat la procesul de autopsie, au asistat la procesul de spălare a cadavrelor, au făcut curat în sălile şi curtea instituţiei. Exerciţiul face parte din programul „Drink & Drive", care presupune trecerea mai multor etape pentru a putea recupera permisul de conducere.

Declarațiilor șoferilor ,,prinși cu musca pe căciulă":

"Nu e uşor. Mirosul, e greu din punct de vedere psihologic".

"Mi-au spus că este un astfel de program care ajută, treci prin acest test psihologic şi ajută. sînt de acord cu asta. După tot ce am văzut nici nu mai vreau să beau".

Programul „Drink & Drive" a fost lansat în în aprilie curent şi de atunci, 40 de şoferi au participat la acesta pentru a-şi restabili dreptul de a conduce. Printre ei se numără şi două femei.

"Acest program constă în 12 sesiuni şi prevede o vizită la Centrul de Medicină Legală şi o vizită la Spitalul de Urgenţă. Noi cerem de la participanţi responsabilitate maximă şi la noi nu sînt admise absenţele sau întîrzierile. Noi verificăm", a spus şeful adjunct al Biroului de Probaţiune Centru, Iulia Terpan.

Noul model de reabilitare a şoferilor prinşi băuţi la volan este parte a pachetului de legi antialcool aprobat anul trecut, de Guvernul Filip.

Potrivit documentului, cei care urcă la volanul mașinii în stare de ebrietate rămîn fără permise de conducere pînă la pronunțarea hotărîrii judecătorești.

Astfel, dacă li s-a suspendat dreptul de a conduce, aceştia îşi pot recupera permisul de conducere numai, după ce frecventează programul.

Cei, însă cărora le-a fost anulat acest drept, pe lîngă acest program mai trebuie să susţină din nou şi examenele auto.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

soferi , permis de conducere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
462 locuitori

Broșteni este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Broșteni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Rîbnița și la 132 km de Chișinău. Conform datelor anului 2011 populația satului constituia 462 de oameni. Satul Broșteni a fost menționat documentar în anul 1856.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.