29 noiembrie 2019, 18:15 Realitatea moldovenească views 3466
Pașaportul diplomatic al lui Ilan Șor: Autoritățile tac
29 noiembrie 2019, 18:15 Realitatea moldovenească views 3466

Pașaportul diplomatic al lui Ilan Șor: Autoritățile tac

Scandalul legat de eliberarea pașaportului diplomatic omului de afacere Ilan Șor, încă în vara anului 2012, nu și-a găsit finalitate.

Potrivit unor surse Noi.md, care au dorit să își păstreze anonimatul, controversatul businessman a devenit posesorul unui pașaport diplomatic în condițiile în care acesta nu deținea vreo funcție publică la vremea respectivă, documentul fiind eliberat fără temei juridic.

În vara anului 2016, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe au negat, la acea perioadă, că Ilan Șor deține un asemenea document.

Solicitările noastre ulterioare cu privire la elucidarea acestei situații au rămas fără răspuns din partea autorităților. Agenția Servicii Publice a refuzat să precizeze dacă a eliberat sau nu acest document, indicînd că problema ține de competența MAEIE.

Vă reamintim că, în conformitate cu legislația Republicii Moldova în vigoare, pașapoartele diplomatice ale Republicii Moldova sînt perfectate la ÎS «Registru» la cererea MAEIE. Cererea de perfectare și eliberare a pașapoartelor diplomatice ține de competența MAEIE. Formularele pașapoartelor diplomatice se păstrează la MAEIE. Baza de date cu privire la pașapoartele diplomatice eliberate există atît la MAEIE, cît și la ÎS «Registru».

Conform ultimelor informații difuzate în mass-media, Ilan Șor se află în prezent în Israel. Șor a plecat din țară fără a trece controlul vamal și cel de frontieră, în perioada 14-17 iunie curent, după cum au constatat oamenii legi. El este judecat de cîțiva ani pentru rolul jucat în furtul miliardului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ilan Shor , pasaport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
3392 locuitori

Pîrliţa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Pîrliţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 23 km de orașul Fălești și la 140 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3392 de oameni. Satul Pîrlița a fost menționat documentar în anul 1660.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.