24 decembrie 2019, 17:00 Realitatea moldovenească views 3367
Jurnalista din Moldova, Elena Levițkaia-Pahomova, a fost introdusă în baza ”Миротворец”
24 decembrie 2019, 17:00 Realitatea moldovenească views 3367

Jurnalista din Moldova, Elena Levițkaia-Pahomova, a fost introdusă în baza ”Миротворец”

Cunoscuta jurnalistă Elena Levițkaia-Pahomova a fost adăugată la baza site-ului ucrainean "Миротворец" cu formularea „propagandist anti-ucrainean".

Într-un comentariu pentru portalul Noi.md, Elena Levițkaia-Pahomova a declarat că, în ultima lună, a primit mesaje personale de la persoane necunoscute care au amenințat-o că o va introduce pe lista "Миротворец", astfel intenționînd să-i blocheze intrarea în Ucraina.

Jurnalista este mirată de interesul activiștilor ucraineni față de ea. „Încerc să ocolesc tema evenimentelor din Ucraina, deoarece acesta este un subiect dureros. Rudele mele locuiesc acolo și știu nu din auzite ce se întîmplă în acea țară. Cred că locuitorii Ucrainei ar trebui să se clarifice singuri cu problemele lor", a spus Elena.

Cunoscuta jurnalistă a menționat că merge deseori în vizită în Ucraina, pentru că lîngă Odessa sînt înmormîntați părinții ei, iar ea merge la mormintele lor și-și vizitează, împreună cu copiii, rude. Pentru ea este important să meargă acolo din cînd în cînd. Potrivit Elenei, includerea ei în baza "Миротворец" cu scopul de a-i crea probleme la intrarea în Ucraina, a fost o lovitură intenționată și dureroasă.

Jurnalista moldoveană a contactat Ambasada Ucrainei în țara noastră în legătură cu situația creată unde i s-a spus că ei nu comentează activitatea site-ului "Миротворец". „Ei mi-au explicat cum funcționează legislația ucraineană: dacă aveți rude, dacă aveți nevoie să veniți în Ucraina, dar sînteți cetățean al altui stat, atunci aveți dreptul să stați în țara noastră 90 de zile. Dacă nu ați încălcat această condiție și nu există alte reclamații, atunci puteți trece liber frontiera Ucrainei", a spus Elena Levițkaia-Pahomova.

Ea a declarat pentru portalul Noi.md că în viitorul apropiat intenționează să meargă în Ucraina, atunci și va verifica eficacitatea listei "Миротворец".

„Mă îngrijorează doar faptul că de Crăciun merg cu copiii, iar această situație le-ar putea crea probleme. Sper că ei nu ne vor strica sărbătorile", a declarat jurnalista.

Pe pagina sa de pe o rețea de socializare, Elena Levițkaia-Pahomova a manționat că a fost jignită de faptul că, la fel ca în anii 37, 40, alături trăiesc oameni care se denunță reciproc.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Elena Pahomova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1571 locuitori

Mărcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Mărcăuţi şi Mărcăuţii Noi. Localitatea este situată la o distanţă de 24 km de oraşul Briceni şi 220 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1571 oameni. Prima atestare documentară a localităţii datează din aprilie 1620, cînd acesta este trecut într-un act al cancelariei domneşti ca satul Marcovăţ din ţinutul Hotin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.