17 octombrie 2012, 10:20 Realitatea moldovenească views 3908
17 octombrie 2012, 10:20 Realitatea moldovenească views 3908

Portabilitatea numerelor de telefoane mobile va fi posibilă de la 1 mai 2013

Utilizatorii de telefonie mobilă şi cei de telefonie fixă îşi vor putea păstra numărul de telefon în cazul în care decid să-şi schimbe operatorul. Furnizorii reţelelor şi serviciilor publice de telefonie mobilă şi fixă vor asigura împreună cu administratorul bazei de date centralizate (BDC) lansarea serviciului de portabilitate a numerelor telefonice în reţelele mobile la 1 mai 2013 şi în reţelele fixe – la 31 iulie 2013.

Aceşti termeni au fost stabiliţi de Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) în hotărîrea sa privind aprobarea Planului de acţiuni pentru implementarea portabilităţii numerelor telefonice în R. Moldova.

Potrivit Planului, administratorul BDC şi furnizorii de telefonie mobilă şi fixă vor elabora condiţiile tehnice şi comerciale de implementare a portabilităţii numerelor, pe care Consiliul de Administraţie al ANRCETI le va aproba pînă la 25 decembrie 2012. Ulterior, furnizorii de telefonie mobilă vor negocia şi semna contractele respective cu administratorul BDC şi vor opera modificările necesare în reţelele sale în scopul lansării serviciului de portabilitate a numerelor telefonice la 1 mai 2013. Furnizorii de telefonie fixă vor efectua lucrări similare pentru a asigura lansarea acestui serviciu în reţelele sale la 31 iulie 2013.

Serviciul de portabilitate a numerelor a fost implementat în mai bine de 50 de ţări ale lumii, inclusiv în cele 27 de ţări ale Uniunii Europene (UE).


Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

telefon

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1615
Populația:
104 locuitori

Duma este un sat din cadrul comunei Dereneu din raionul Călărași. Satul are o suprafaţă de circa 0.38 kilometri pătraţi. Localitatea Duma se află la distanța de 24 km de orașul Călărași și la 94 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 104 oameni. A fost atestată documentar în anul 1615.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.