30 decembrie 2019, 17:00 Realitatea moldovenească views 3078
Moldova are nevoie de o nouă clasă a businessului - businessul responsabilității civice
30 decembrie 2019, 17:00 Realitatea moldovenească views 3078

Moldova are nevoie de o nouă clasă a businessului - businessul responsabilității civice

Cînd spunem că la nivel internațional Moldova este cea mai slab dezvoltată țară, e ca și cum am recunoaște că nu știm să facem nimic altceva, decît să privim peste gardul vecinului și să invidiem, dar acest lucru nu este nici pe departe adevărat.

De ce noi sîntem așa săraci? Comparîndu-ne cu alte țări, noi uităm că ele toate au avut propria lor istorie de dezvoltare economică. Noi însă, în toți anii de independență, nu am avut o astfel de istorie individuală, cu toate că au existat mici încercări de a o crea – spre exemplu atunci cînd la guvernare se afla partidul Comuniștilor, al cărui bloc economic era condus de actualii lideri ai statului.

În acest context, forumul de afaceri "Dialog Pro-Business", desfășurat recent la Chișinău, a fost, pe de o parte, o încercare a conducerii țării de a discuta cu businessul, iar pe de altă parte – la urma urmei, de a auzi oamenii de afaceri.

Ce a ieșit din asta și dacă au fost auziți oamenii de afaceri va arăta timpul. Cu toate acestea, deja acum putem spune că forumul de afaceri a evidențiat înțelegerea de către toate părțile că moștenirea primită de conducerea actuală este grea, că nu mai putem continua așa și că trebuie să întreprindem urgent ceva atît în direcția externă, cît și în politica economică internă. Întrebarea-cheie este ce anume trebuie să facem? Pentru a răspunde la ea, ar trebui mai întîi să înțelegem ce este în prezent businessul moldovenesc.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

business

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
7546 locuitori

Truşeni este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Truşeni şi Dumbrava. Localitatea se află la distanța de 14 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 7546 locuitori. Satul Trușeni a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.